Mrena morská na marseillský spôsob

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 1 kg vypitvanej mreny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 100 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 1 dl hovädzieho vývaru, 1,5 dl bieleho vína, 1 dl bešamelovej omáčky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, petržlenovú vňať.

    Postup

    Krok 1

    Z očistenej, vypitvanej, umytej a osušenej mreny sa nakrájajú 200 g porcie. Jednotlivé kusy sa osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Očistená, na jemné rezance (julien) nakrájaná koreňová zelenina sa podusí na dvoch tretinách masla, zaleje vývarom a dusí do polomäkka. Do zeleniny sa vložia pripravené porcie mreny, podlejú vínom a dusia domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby pridáva víno. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Do šťavy so zeleninou sa pridá bešamelová omáčka zmiešaná s rajčiakovým pretlakom, sekanou petržlenovou vňaťou, premieša a krátko povarí. Omáčka sa podľa potreby dochutí soľou a korením. Porcie dusenej mreny sa pri podávaní polejú omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, ryža a cestoviny.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 821
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    822

    Podobné recepty:
    • New Orleans gumbo

      New Orleans gumbo

    kuk