Treska s olivami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1,5 dl oleja, 1,5 dl bieleho vína, 100 g vykôstkovaných olív, citrón.

Postup

Krok 1

Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (rybieho filé) sa nakrájajú 200 g porcie. Nakrájané kusy sa osolia, okorenia a vložia do tretinou oleja vymastenej gratinovacej nádoby. Uložené ryby sa polejú zvyškom oleja a vínom a vložia sa do rozohriatej rúry piecť na 20 minút. Potom sa navrch rýb rozložia na plátky nakrájané, kôstok zbavené olivy a vložia do rúry (na 5 minút) dopiecť. Pečená ryba sa kladie na tanier s olivami, polieva výpekom (najvhodnejšie je podávať v gratinke) a navrchu ozdobí plátkom citróna. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 771
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

772

Podobné recepty:
  • Mušle v koňakovej omáčke

    Mušle v koňakovej omáčke

  • Slávnostné rybie filé

    Slávnostné rybie filé

  • Vyprážaný kapor na francúzsky spôsob

    Vyprážaný kapor na francúzsky spôsob

kuk