Treska s olivami
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 1,5 dl oleja, 1,5 dl bieleho vína, 100 g vykôstkovaných olív, citrón.
Postup
Krok 1
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (rybieho filé) sa nakrájajú 200 g porcie. Nakrájané kusy sa osolia, okorenia a vložia do tretinou oleja vymastenej gratinovacej nádoby. Uložené ryby sa polejú zvyškom oleja a vínom a vložia sa do rozohriatej rúry piecť na 20 minút. Potom sa navrch rýb rozložia na plátky nakrájané, kôstok zbavené olivy a vložia do rúry (na 5 minút) dopiecť. Pečená ryba sa kladie na tanier s olivami, polieva výpekom (najvhodnejšie je podávať v gratinke) a navrchu ozdobí plátkom citróna. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.