Filé z tresky na rozmaríne

2018-02-14

Popis

Filé z tresky na rozmaríne. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • citrón
  • rozmarín
  • 1,2 dl oleja
  • 1,2 dl bieleho vína
  • 1 lyžica masla

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa rozreže na polovice, čiastočne vykostí a nakrája filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a vloží do gratinovacej nádoby, pokvapká citrónovou šťavou, poleje olejom a posype rozdrveným rozmarínom. Pripravené filé sa vloží do rúry piecť (asi na 20 minút), potom sa zaleje vínom, poleje maslom a pečie (asi 8 minút) domäkka. Pečenú tresku je najvhodnejšie podávať v gratinke. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1172
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1173

Podobné recepty:
  • Šťuka morská pečená

    Šťuka morská pečená

  • Krevety na vendésky spôsob

    Krevety na vendésky spôsob

  • Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

    Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

kuk