Filé z tresky na rozmaríne
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Filé z tresky na rozmaríne. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- citrón
- rozmarín
- 1,2 dl oleja
- 1,2 dl bieleho vína
- 1 lyžica masla
Postup
Krok 1
Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa rozreže na polovice, čiastočne vykostí a nakrája filé, 180 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a vloží do gratinovacej nádoby, pokvapká citrónovou šťavou, poleje olejom a posype rozdrveným rozmarínom. Pripravené filé sa vloží do rúry piecť (asi na 20 minút), potom sa zaleje vínom, poleje maslom a pečie (asi 8 minút) domäkka. Pečenú tresku je najvhodnejšie podávať v gratinke. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne druhy zeleninových šalátov, na porciu rez citróna.