Treska na mexický spôsob
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 1 dl oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 2 rajčiaky, 1 papriku, 250 g ryže, 2,5 dl vývaru z rýb.
Postup
Krok 1
Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie. Vloží sa do vhodnej nádoby, osolí, pokvapká citrónovou šťavou, polovicou oleja, okorení, posype prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, sekanou petržlenovou vňaťou. Pridá sa polovica na štvrtky nakrájaných rajčiakov, na rezance nakrájaná paprika, posype napolo uvarenou, precedenou ryžou, zaleje vývarom z rýb a dusí pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývarom. Na oleji sa opečie zvyšok na polovice nakrájaných rajčiakov. Porcia dusenej tresky s ryžou sa upraví na tanieri a obloží opečenými rajčiakmi.