Treska na mexický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg mrazenej tresky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, citrón, 1 dl oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 2 rajčiaky, 1 papriku, 250 g ryže, 2,5 dl vývaru z rýb.

Postup

Krok 1

Rozmrazená, očistená, umytá, osušená treska sa nakrája na 200 g porcie. Vloží sa do vhodnej nádoby, osolí, pokvapká citrónovou šťavou, polovicou oleja, okorení, posype prelisovaným cesnakom, nadrobno nakrájanou cibuľou, sekanou petržlenovou vňaťou. Pridá sa polovica na štvrtky nakrájaných rajčiakov, na rezance nakrájaná paprika, posype napolo uvarenou, precedenou ryžou, zaleje vývarom z rýb a dusí pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývarom. Na oleji sa opečie zvyšok na polovice nakrájaných rajčiakov. Porcia dusenej tresky s ryžou sa upraví na tanieri a obloží opečenými rajčiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 808
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

809

Podobné recepty:
  • Kapor s orechmi

    Kapor s orechmi

  • Treska na provensálsky spôsob

    Treska na provensálsky spôsob

  • Pečený kapor po cigánsky

    Pečený kapor po cigánsky

kuk