Filé z tuniaka na florentínsky spôsob
2018-02-14- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Talianska
Popis
Filé z tuniaka na florentínsky spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.
Ingrediencie
- 1 kg mrazeného tuniaka
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 dl oleja
- 50 g masla
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 150 g čerstvého špenátu
- petržlenovú vňať
- 2 dl bieleho vína
- 0,5 dl hovädzieho vývaru
Postup
Krok 1
Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka sa nakrája filé, 200 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a opečie na oleji z obidvoch strán dočervena. Na masle s výpekom sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, prelisovaný cesnak, pridá sa očistený, umytý, posekaný špenát, petržlenová vňať, zaleje vývarom, časťou vína a krátko sa podusí. Do základu sa vloží opečené filé a dusí sa pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa dolieva vínom a podľa potreby dochutí soľou a korením. Na tanier sa upraví dusený špenát, na ktorý sa položí filé z tuniaka. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.