Filé z tuniaka na florentínsky spôsob

2018-02-14

Popis

Filé z tuniaka na florentínsky spôsob. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.

Ingrediencie

  • 1 kg mrazeného tuniaka
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 dl oleja
  • 50 g masla
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 150 g čerstvého špenátu
  • petržlenovú vňať
  • 2 dl bieleho vína
  • 0,5 dl hovädzieho vývaru

Postup

Krok 1

Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka sa nakrája filé, 200 g na porciu. Filé sa osolí, okorení a opečie na oleji z obidvoch strán dočervena. Na masle s výpekom sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, prelisovaný cesnak, pridá sa očistený, umytý, posekaný špenát, petržlenová vňať, zaleje vývarom, časťou vína a krátko sa podusí. Do základu sa vloží opečené filé a dusí sa pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa dolieva vínom a podľa potreby dochutí soľou a korením. Na tanier sa upraví dusený špenát, na ktorý sa položí filé z tuniaka. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, na porciu rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1645
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1646

Podobné recepty:
  • Filé amura na bakonský spôsob

    Filé amura na bakonský spôsob

  • Krevety na víne

    Krevety na víne

  • Treska zapečená so zeleninou

    Treska zapečená so zeleninou

kuk