Homár s karí
2015-09-29Ingrediencie
- 1,5 kg mrazeného homára, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžičku korenia karí, 2,5 dl hovädzieho vývaru, citrón.
Postup
Krok 1
Rozmrazený, očistený, umytý homár sa vloží do horúcej osolenej vody variť. Napolo uvarený homár sa vyberie, klepetá a chvost sa odlomia, pancier sa pozdĺž rozreže, mäso sa opatrne vyberie a nakrája na hrubšie plátky. Na masle sa spení nadrobno nakrájaná cibuľa, zapráši múkou, krátko opraží, pridá sa korenie karí a zaleje vývarom, dobre rozmieša a nechá zovrieť. Povarená omáčka sa prepasíruje, vloží sa nakrájané mäso a pomaly dusí domäkka. Pred podávaním sa omáčka s mäsom dochutí citrónovou šťavou. Vhodná príloha: rôzne upravená ryža.