Barania pečienka na liptovský spôsob

2015-12-02

Popis

Ak obľubujete pečienku, pripravte si ju aj na liptovský spôsob. Typická príloha je ryža.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 4 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžica masti
  • 150 g cibule
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 2 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 0.5 dl červeného vína
  • 3.5 dl vody
  • 30 g sušených húb
  • rozmarín

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, vo vlažnej vode umyté mäso sa špikuje cesnakom, osolí, okorení, upevní motúzom a nechá v chlade odležať. Mäso sa popráši múkou a opečie na tuku zo všetkých strán. Na tuku po opekaní mäsa sa dozlata opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, pridá sa rajčiakový pretlak, víno, krátko sa podusí a do základu sa vloží opečené mäso.

Krok 2

V základe sa mäso za občasného obracania a polievania vlastnou šťavou dusí domäkka. Mäkké mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Sušené huby sa namočia do studenej vody, potom sa uvaria. Uvarené huby sa scedia, nakrájajú na hrubšie rezance a pridajú do šťavy. Šťava sa podľa potreby osolí, okorení mletým čiernym korením, rozmarínom a krátko povarí. Z baranieho stehna sa odstráni motúz a krája sa cez vlákno. Podáva sa na horúcom tanieri, poliate šťavou s hubami.

Krok 3

Vhodné prílohy: halušky, rozlične upravená dusená ryža, rozličné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2567
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2568

Podobné recepty:
  • Milánska teľacia hruď

    Milánska teľacia hruď

  • Bravčovina dusená v kyslom mlieku

    Bravčovina dusená v kyslom mlieku

  • Srbské rebierko

    Srbské rebierko

kuk