Dusená pečeň so sójovou omáčkou
2018-01-08- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusená pečeň so sójovou omáčkou vhodná s ryžou a čerstvým šalátom.
Ingrediencie
- 800 g jahňacej pečene
- 3 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžička kokosovej múčky
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička soli
- 1 dl oleja
- 1 ks cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 5 dl hovädzieho vývaru
- 2 lyžica rajčiakového pretlaku
- 1 lyžička cukru
Postup
Krok 1
Očistená, odblanená, žiliek zbavená, umytá a osušená pečeň sa nakrája na rezne s hrúbkou 15 mm. Nakrájaná pečeň sa ochutí sójovou omáčkou, posype kokosovou múčkou, okorení a nechá odležať. Na oleji sa podusí očistená, na tenké plátky nakrájaná cibuľa spolu s rozotretým cesnakom, nesmie však zhnednúť. K cibuli sa pridá pečeň, opečie z obidvoch strán, pridá sa vývar, rajčiakový pretlak, dochutí cukrom a pod pokrývkou sa dusí domäkka (asi 15 minút). Pečeň sa pred podávaním osolí a podáva horúca. Vhodné prílohy: varená alebo inak upravená ryža, čerstvé zeleninové šaláty.