Kurča dusené s olivami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 0,75 dl olivového oleja, 3 rajčiaky, 75 g konzervovaných čiernych olív, čerstvú šalviu, 1 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, umyté a osušené kurča sa nakrája na štvrtky (štvrtky sa ďalej rozdelia na polovice). Na oleji sa dohneda opraží očistený cesnak a vyberie. Na tomto oleji sa dozlata opečú z obidvoch strán nakrájané kusy kurčaťa, pridá sa šalvia, na malé kúsky nakrájané, olúpané rajčiaky, všetko sa osolí a za občasného miešania dusí, kým sa tekutina nevyvarí. Potom sa podleje vínom a pod pokrývkou sa krátko podusí, pridajú sa olivy nakrájané na kúsky, okorení a dusí domäkka. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemné druhy zeleninových šalátov.