Kuracie mäso so zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 800 g vykostených kuracích stehien alebo pŕs, 150 g cibule, 100 g slaniny, 150 g mrkvy a zeleru (1:1), 1 lyžičku soli, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté a osušené kuracie mäso sa nakrája cez vlákno na drobnejšie kúsky. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení do sklovita na rozškvarenej, na drobné kocky nakrájanej slanine, pridá sa nakrájané mäso a spolu sa opraží. K opraženému mäsu sa pridá na jemné rezance nakrájaná, v osolenej vode podusená koreňová zelenina, zmes sa mierne osolí, zjemní maslom, podusí a hneď podáva. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.