Huby dusené s patizónom

2015-09-29

    Ingrediencie

    • 2 cibule, rastlinný olej, 250 g čerstvých húb, soľ, karí korenie, 1 lyžica hladkej múky, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 200 g patizónu, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

    Postup

    Krok 1

    Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Primiešame huby, ktoré sme očistili a pokrájali na plátky. Osolíme, okoreníme karí korením podľa vlastnej chuti, posypeme hladkou múkou a podlejeme zeleninovým vývarom. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Potom pridáme očistený a na kocky pokrájaný patizón a udusíme do mäkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo je veľmi chutné s udusenou čistou ryžou a s rôznymi druhmi zeleninových šalátov. Nesmieme zabúdať na vhodnosť kombinácií pri výbere zeleninových šalátov. V tomto prípade musíme vyberať podľa vhodnosti kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1794
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1795

    Podobné recepty:
    • Jablkovotvarohový nákyp

      Jablkovotvarohový nákyp

    kuk