Srnčie ragú na víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 1 kg predného srnčieho mäsa, 3 lyžice masti, 1 cibuľu, 100 g koreňovej zeleniny, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 lyžičku soli, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, bobkový list, 2 lyžice octu, citrón, 1 lyžicu brusnicového kompótu, 25 g perníka, 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl červeného vína.
Postup
Krok 1
Z očisteného, čiastočne vykosteného srnčieho predného mäsa sa nakrájajú 3 - 4 kusy (180 g) na porciu. Mäso sa umyje a nechá odkvapkať. Na polovičke tuku sa dozlata opraží cibuľa s cukrom, na plátky nakrájaná koreňová zelenina, pridá sa rajčiakový pretlak a zastrekne vodou. Do základu sa vloží mäso, pridá divé korenie, ocot, dobre umytý, na plátky nakrájaný citrón, brusnicový kompót, osolí a pod pokrývkou sa pomaly dusí domäkka. Počas dusenia sa dolieva vodou a občas zamieša. Mäkké mäso sa vyberie zo základu, vloží do čistého hrnca. Na druhej polovičke tuku sa pripraví zápražka, ktorou sa zahustí šťava, pridá sa strúhaný perník, dobre rozmieša, podľa potreby doleje vodou a nechá dobre povariť. Podľa potreby sa dochutí soľou, pridá sa víno a krátko povarí. Hotová omáčka sa prepasíruje na mäso a prevarí. Vhodné prílohy: žemľové knedle, dusená ryža.