Srnčie ragú na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg predného srnčieho mäsa, 3 lyžice masti, 1 cibuľu, 100 g koreňovej zeleniny, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 lyžičku soli, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, bobkový list, 2 lyžice octu, citrón, 1 lyžicu brusnicového kompótu, 25 g perníka, 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl červeného vína.

Postup

Krok 1

Z očisteného, čiastočne vykosteného srnčieho predného mäsa sa nakrájajú 3 - 4 kusy (180 g) na porciu. Mäso sa umyje a nechá odkvapkať. Na polovičke tuku sa dozlata opraží cibuľa s cukrom, na plátky nakrájaná koreňová zelenina, pridá sa rajčiakový pretlak a zastrekne vodou. Do základu sa vloží mäso, pridá divé korenie, ocot, dobre umytý, na plátky nakrájaný citrón, brusnicový kompót, osolí a pod pokrývkou sa pomaly dusí domäkka. Počas dusenia sa dolieva vodou a občas zamieša. Mäkké mäso sa vyberie zo základu, vloží do čistého hrnca. Na druhej polovičke tuku sa pripraví zápražka, ktorou sa zahustí šťava, pridá sa strúhaný perník, dobre rozmieša, podľa potreby doleje vodou a nechá dobre povariť. Podľa potreby sa dochutí soľou, pridá sa víno a krátko povarí. Hotová omáčka sa prepasíruje na mäso a prevarí. Vhodné prílohy: žemľové knedle, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1678
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1679

Podobné recepty:
  • Jelenia roláda na poľovnícky spôsob

    Jelenia roláda na poľovnícky spôsob

  • Jelení chrbát s citrónovým chrenom

    Jelení chrbát s citrónovým chrenom

  • Králičí chrbát so zeleninou

    Králičí chrbát so zeleninou

kuk