Bažant plnený mäsovou plnkou

2015-12-03

Popis

Kombinácia chuti bažanta s plnkou z mletého bravčového pliecka. Tento mäsový obed podávame so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 1.6 kg očisteného bažanta
  • 1 lyžička soli
  • 200 g bravčového pliecka
  • 2 krajec sendviča (žemle)
  • 2 lyžica mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 100 g šunky
  • mleté čierne korenie
  • 50 g slaniny
  • 3 lyžica masla

Postup

Krok 1

Očistený, na ohni opálený, umytý, osušený a mierne osolený bažant sa naplní pripravenou mäsovou plnkou. Naplnený bažant sa obalí tenkými plátkami slaniny a previaže motúzom. Potom sa vloží do pekáča s maslom a dá do rúry pomaly domäkka piecť. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Porcia plneného bažanta sa podáva s plnkou a podlieva šťavou.

Krok 2

Plnka: K najemno zomletému bravčovému pliecku s olúpaným sendvičom, navlhčeným mliekom, sa pridajú žĺtky, na drobné kocky nakrájaná šunka, všetko sa osolí, okorení a dobre vymieša.

Krok 3

Vhodné prílohy: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, jemnejšie zeleninové šaláty alebo kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 923
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

924

Podobné recepty:
  • Tetrov na víne

    Tetrov na víne

  • Jelenia ragú polievka

    Jelenia ragú polievka

  • Zajačie stehno s gaštanmi

    Zajačie stehno s gaštanmi

kuk