Bažant plnený mäsovou plnkou
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina
Popis
Kombinácia chuti bažanta s plnkou z mletého bravčového pliecka. Tento mäsový obed podávame so zemiakmi.
Ingrediencie
- 1.6 kg očisteného bažanta
- 1 lyžička soli
- 200 g bravčového pliecka
- 2 krajec sendviča (žemle)
- 2 lyžica mlieka
- 2 ks vajcia
- 100 g šunky
- mleté čierne korenie
- 50 g slaniny
- 3 lyžica masla
Postup
Krok 1
Očistený, na ohni opálený, umytý, osušený a mierne osolený bažant sa naplní pripravenou mäsovou plnkou. Naplnený bažant sa obalí tenkými plátkami slaniny a previaže motúzom. Potom sa vloží do pekáča s maslom a dá do rúry pomaly domäkka piecť. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Porcia plneného bažanta sa podáva s plnkou a podlieva šťavou.
Krok 2
Plnka: K najemno zomletému bravčovému pliecku s olúpaným sendvičom, navlhčeným mliekom, sa pridajú žĺtky, na drobné kocky nakrájaná šunka, všetko sa osolí, okorení a dobre vymieša.
Krok 3
Vhodné prílohy: varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, jemnejšie zeleninové šaláty alebo kompót.