Jarabica na maďarský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Pernatá zverina , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
- 800 g očistenej jarabice, 50 g slaniny, mleté čierne korenie, 400 g husacej (hydinovej) pečene, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 3 lyžice masti, 1,5 dl smotany, 100 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžicu masla, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistené, vypitvané, na ohni opálené, umyté a osušené jarabice sa prešpikujú prúžkami slaniny a osolia. Brušné dutiny sa naplnia očistenou husacou (hydinovou) pečeňou nakrájanou na malé kocky, osolenou, obalenou mletou paprikou a korením. Brušné dutiny sa uzatvoria kovovou ihlicou alebo sa zašijú. Upravené jarabice sa vložia do ohňovzdornej nádoby, polejú rozohriatou masťou a vložia do rúry napoly upiecť. Medzitým sa očistené šampiňóny nakrájajú na štvrtky a pridajú na rozohriate maslo, osolia, okorenia a dusia domäkka. Udusené šampiňóny sa posypú nasekanou petržlenovou vňaťou a uchovajú v teple. Napoly upečené jarabice sa zalejú smotanou a upečú sa domäkka. Pri podávaní sa odstránia ihlice, jarabice sa z jednej strany obložia dusenými šampiňónmi, z druhej strany vyprážanými zemiakovými guľôčkami a porciujú sa pred hosťom, smotanová šťava sa podáva osobitne. Vhodné prílohy: vyprážané vypichované zemiaky, jemné zeleninové šaláty.