Giveč
2018-02-22- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Giveč
Ingrediencie
- 600 g bravčového alebo baranieho mäsa
- 4 lyžica slnečnicového oleja
- 2 ks cibule
- 5 až 6 ks paprík
- 4 až 5 ks malých štipľavých feferónov
- 250 g fazuľky
- 4 až 5 ks zemiakov
- 1/2 šálka hrášku
- viazaničku petržlenovej vňate
- mletú červenú papriku
- soľ
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky a opražíme ho na horúcom oleji. Pridáme na hrubo pokrájanú cibuľu, mletú červenú papriku a soľ. Dusíme, až je mäso takmer mäkké. Pridáme hrášok, na kocky pokrájané zemiaky, na kolieska pokrájanú papriku a na malé kúsky pokrájanú fazuľku. Pridáme aj nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, podlejeme 1 až 2 pohármi horúcej vody. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. V rúre dusíme 30 až 40 minút (pokým nie je všetko mäkké). Podávame v hlinených miskách.