Hlávkový šalát s rajčiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 hlávky šalátu, 3 rajčiaky, 0,5 dl oleja, 2 lyžice octu, 1 citrón, mleté čierne korenie, 2 lyžice horčice, 2 lyžice kečupu, 2 konzervované uhorky, cibuľu, petržlenovú vňať, 1 lyžicu konzervovaných kapár, 2 estragónové lístky.

Postup

Krok 1

Umytý, odkvapkaný hlávkový šalát sa natrhá na menšie lístky a uloží do chladu. Očistené, umyté rajčiaky sa nakrájajú na rovnomerné kocky a uložia sa do chladu. Uhorky, očistená cibuľa, petržlenová vňať, kapary a estragónové lístky sa nakrájajú najemno. Olej sa dobre zamieša s octom a citrónovou šťavou, pridajú sa nakrájané suroviny, zamieša sa omáčka vinaigrette. Nakoniec sa dochutí soľou, mletým čiernym korením, horčicou, kečupom a nechá sa dobre vychladiť. Do pripravenej zálievky sa pred podávaním pridá hlávkový šalát a rajčiaky. (Hlávkový šalát sa pridáva až tesne pred podávaním.)

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 742
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

743

Podobné recepty:
  • Karfiol na neapolský spôsob

    Karfiol na neapolský spôsob

  • Šošovicový šalát I

    Šošovicový šalát I

  • Cesnakový šalát

    Cesnakový šalát

kuk