Bryndzové halušky

2016-03-10
  • Bryndzové halušky

Popis

Najväčšia gurmánska delikatesa pravého slováka.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • trochu soli
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g čerstvej bryndze
  • rastlinný olej

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.

Krok 2

Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom.

Krok 3

Horúce halušky premiešame s bryndzou, rozdelíme na taniere. Pokvapkáme olejom, alebo posypeme teplými oškvarkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3819

Podobné recepty:
  • Zemiaková haruľa

    Zemiaková haruľa

  • Hubový nákyp

    Hubový nákyp

  • Palacinky plnené hubami

    Palacinky plnené hubami