Bryndzové halušky
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Popis
Najväčšia gurmánska delikatesa pravého slováka.
Ingrediencie
- 600 g zemiakov
- trochu soli
- 250 g hladkej múky
- 250 g čerstvej bryndze
- rastlinný olej
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.
Krok 2
Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom.
Krok 3
Horúce halušky premiešame s bryndzou, rozdelíme na taniere. Pokvapkáme olejom, alebo posypeme teplými oškvarkami.