Bryndzové halušky

2016-03-10
  • Bryndzové halušky

Popis

Najväčšia gurmánska delikatesa pravého slováka.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • trochu soli
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g čerstvej bryndze
  • rastlinný olej

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku a varechou vypracujeme cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.

Krok 2

Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody stredne veľké halušky, pomiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom.

Krok 3

Horúce halušky premiešame s bryndzou, rozdelíme na taniere. Pokvapkáme olejom, alebo posypeme teplými oškvarkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3940
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3941

Podobné recepty:
  • Cuketové ragú s gorgonzolou

    Cuketové ragú s gorgonzolou

  • Zapečený fenikel (príloha)

    Zapečený fenikel (príloha)

  • Zemiaky zapekané s mäsom a so zeleninou

    Zemiaky zapekané s mäsom a so zeleninou

kuk