Marhuľová žemľovka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 6 žemlí, 3 dl mlieka, štipka soli, 50 g roztopeného masla, 60 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia. Marhuľová plnka: 400 g marhúľ, 2 balíčky vanilínového cukru, 20 g masla na poliatie.

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť. Pokrájané marhule posypeme práškovým a vanilínovým cukrom, mletou škoricou a premiešame. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme marhuľovou plnkou, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1214
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1215

Podobné recepty:
  • Opitý Františkán

    Opitý Františkán

  • Aljašská treska na srbský spôsob

    Aljašská treska na srbský spôsob

  • Figové muffiny

    Figové muffiny

kuk