Broskyňová žemľovka

2016-03-09

Popis

Žemľovka so šťavnatou chuťou broskýň skvelá na obed alebo ako dezert.

Ingrediencie

  • 6 ks žemlí
  • 3 dl mlieka
  • štipka soli
  • 50 g roztopeného masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 bal vanilínového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 1 bal vanilínového cukru
  • 50 g čokolády
  • 20 g masla na poliatie
  • 400 g zrelých broskýň

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť.

Krok 2

Pokrájané broskyne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom, postrúhanou čokoládou a premiešame.

Krok 3

Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme broskyňovou plnkou, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3363
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3364

Podobné recepty:
  • Orechový mrazený jogurt

    Orechový mrazený jogurt

  • Lasagne s kyslou kapustou

    Lasagne s kyslou kapustou

  • Piškótovo-jablková torta

    Piškótovo-jablková torta

kuk