Broskyňová žemľovka
2016-03-09- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
Popis
Žemľovka so šťavnatou chuťou broskýň skvelá na obed alebo ako dezert.
Ingrediencie
- 6 ks žemlí
- 3 dl mlieka
- štipka soli
- 50 g roztopeného masla
- 60 g práškového cukru
- 1 bal vanilínového cukru
- 2 ks vajcia
- 1 bal vanilínového cukru
- 50 g čokolády
- 20 g masla na poliatie
- 400 g zrelých broskýň
Postup
Krok 1
Žemle pokrájame na plátky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozmiešali práškový a vanilínový cukor, soľ a vajcia, a žemle necháme rozmočiť.
Krok 2
Pokrájané broskyne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom, postrúhanou čokoládou a premiešame.
Krok 3
Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou, vložíme do nej polovicu rozmočených žemlí, posypeme broskyňovou plnkou, prikryjeme druhou polovicou žemlí, polejeme maslom a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Upečenú žemľovku posypeme práškovým cukrom.