Francúzsky nálev
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty , Kombinované šaláty
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzsky nálev
Ingrediencie
- 60 g slnečnicového alebo olivového oleja
- 4 lyžica octu
- 4 lyžica prírodného bieleho vína
- pár kvapiek neenergetického tekutého sladidla
- štipka mletej sladkej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- soľ a petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Všetky suroviny zmiešame. Na obmenu môžeme pridať 1 rozotrený strúčik cesnaku, štipku mletej štipľavej papriky a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Na hlávkový šalát používame francúzsky nálev s pridaním malého množstva postrúhaného rokfortu (Niva). Na mäsové šaláty pridávame aj postrúhaný chren. Francúzsky nálev možno miešať aj s majonézou a kečupom.