Francúzsky nálev

2018-02-19

Popis

Francúzsky nálev

Ingrediencie

  • 60 g slnečnicového alebo olivového oleja
  • 4 lyžica octu
  • 4 lyžica prírodného bieleho vína
  • pár kvapiek neenergetického tekutého sladidla
  • štipka mletej sladkej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • soľ a petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Všetky suroviny zmiešame. Na obmenu môžeme pridať 1 rozotrený strúčik cesnaku, štipku mletej štipľavej papriky a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Na hlávkový šalát používame francúzsky nálev s pridaním malého množstva postrúhaného rokfortu (Niva). Na mäsové šaláty pridávame aj postrúhaný chren. Francúzsky nálev možno miešať aj s majonézou a kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1049
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1050

Podobné recepty:
  • Paprikový šalát II

    Paprikový šalát II

  • Hruškový šalát so syrom a orechmi

    Hruškový šalát so syrom a orechmi

  • Šalát z divokej ryže

    Šalát z divokej ryže

kuk