Francúzsky nálev

2018-02-19

Popis

Francúzsky nálev

Ingrediencie

  • 60 g slnečnicového alebo olivového oleja
  • 4 lyžica octu
  • 4 lyžica prírodného bieleho vína
  • pár kvapiek neenergetického tekutého sladidla
  • štipka mletej sladkej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • soľ a petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Všetky suroviny zmiešame. Na obmenu môžeme pridať 1 rozotrený strúčik cesnaku, štipku mletej štipľavej papriky a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Na hlávkový šalát používame francúzsky nálev s pridaním malého množstva postrúhaného rokfortu (Niva). Na mäsové šaláty pridávame aj postrúhaný chren. Francúzsky nálev možno miešať aj s majonézou a kečupom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1046
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1047

Podobné recepty:
  • Kurací šalát I

    Kurací šalát I

  • Šalát z endívie (čakanky)

    Šalát z endívie (čakanky)

  • Paprikový šalát s jablkom

    Paprikový šalát s jablkom

kuk