Tvarohovo pudingový koláč

2015-09-29
  • Tvarohovo pudingový koláč

Ingrediencie

  • 100 g krupicového cukru, 150 g hladkej múky, 1/2 vrecúška kypriaceho prášku, 1 vajce, 100 g masla, 1/2 citróna (iba kôru), Na plnku: 150 g masla, 4,5 dl mlieka, 500 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 1 lyžicu rumu, 175 g krupicového cukru.

Postup

Krok 1

Cukor zmiešame s hladkou múkou, kypriacim práškom, vajcom, zmäknutým maslom a citrónovou kôrou. Rukami vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do fólie a odložíme na hodinu do chladničky. Plnka: tvaroh vymiešame s vajcom, pudingovým práškom, rumom, cukrom. Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali roztopené maslo. Vyšľaháme elektrickým šľahačom. Pekáčik, alebo okrúhlu formu, vyložíme papierom na pečenie a vložíme cesto (na dno aj boky) rozvaľkané na hrúbku asi 5 mm. Nalejeme tvarohovú plnku, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečieme asi 35 minút. Desať minút pred dopečením odstránime alobal. Krájame až po vychladnutí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1263
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1264

Podobné recepty:
  • Jogurtový zákusok II

    Jogurtový zákusok II

  • Trojfarebná bábovka

    Trojfarebná bábovka

  • Ingridkine bruneti

    Ingridkine bruneti