Fazuľka zapekaná so šunkou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľka zapekaná so šunkou
Ingrediencie
- 600 g zelenej fazuľky
- 25 g údenej prerastenej slaniny
- 120 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g šunky
- petržlenová vňať
- 10 g slnečnicového oleja
- 200 g kyslej smotany
- 1 ks vajce
- 50 g parmezánu
- mleté čierne korenie
- štipka štipľavej papriky
- voda
- soľ
Postup
Krok 1
Fazuľku zbavíme vlákien, umyjeme, pokrájame na drobné kúsky a uvaríme v horúcej osolenej vode, asi (20 - 25 minút). Slaninu pokrájame na drobné kocky, čiastočne vytopíme a speníme na nej očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno. Potom pridáme cesnak rozotretý so soľou, šunku pokrájanú na drobné kocky, petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, fazuľku a všetko premiešame. Misku z ohňovzdorného skla alebo zapekaciu nádobu vymastenú olejom naplníme pripravenou zmesou. Kyslú smotanu rozmiešame s vajcom a s polovicou postrúhaného parmezánu, okoreníme mletým čiernym korením, štipkou štipľavej papriky a zmes zalejeme. Druhú polovicu syra postrúhame navrch a pečieme v rozohriatej rúre 20 minút. Podávame teplé s chlebom alebo s uvarenými zemiakmi.