Sója s cuketou na kyslo

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 balík sójových plátkov, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, 300 g cukety, 0,2 l sójového mlieka, 20 g hladkei múky, ocot, umelé sladidlo, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.

Postup

Krok 1

Sójové plátky zalejeme vriacim zeleninovým vývarom na 3 až 4 hodiny. Očistenú cibuľu speníme na rastlinnom oleji, pridáme scedené sójové plátky, mierne osolíme, podlejeme troškou zeleninového vývaru a prikryté dusíme 15 minút. Potom pridáme očistenú a na kocky pokrájanú cuketu a podusíme spolu 10 minút. Zahustíme sójovým mliekom, v ktorom sme rozmiešali hladkú múku, a povaríme 20 minút. Hotové dochutíme podľa vlastnej chuti octom, troškou umelého sladidla a nadrobno posekaným čerstvým kôprom. Podávame s varenými zemiakmi a podľa chuti môžeme ako prílohu použiť aj rôzne zeleninové šaláty, pričom nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1460
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1461

Podobné recepty:
  • Vyprážaný syr II

    Vyprážaný syr II

  • Vyprážaný skorocel

    Vyprážaný skorocel

  • Chameleónky (halušky)

    Chameleónky (halušky)

kuk