Zapekaný pór so šunkou a šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 500 g póru, 150 g šunky, 200 g šampiňónov, mleté čierne korenie, 5 g masla, 10 g osiatej strúhanky, petržlenová vňať, soľ.
Postup
Krok 1
Pór očistíme, pokrájame na kúsky dlhé 5 - 7 cm a uvaríme v osolenej vode. Čerstvé šampiňóny taktiež uvaríme v osolenej vode, sterilizované bez varenia pokrájame na tenké plátky. Na rozprestreté tenké plátky šunky uložíme pór, pokrájané šampiňóny, okoreníme a šunku zavinieme. Ohňovzdornú misu potrieme maslom, posypeme strúhankou, uložíme do nej závitky šunky a v rozohriatej rúre zapečieme. Zapečené posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.