Ovocný šalát s kapustou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 400 g hlávkovej kapusty s vyrezaným hlúbom, 20 g slnečnicového oleja, čierne korenie, soľ, 200 g jabĺk, šťava z 1 citróna, 200 g bieleho a modrého hrozna, 50 g šalátovej ošúpanej uhorky. Nálev: 100 g kyslej smotany, 5 g práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať pokrájaná nadrobno.
Postup
Krok 1
Očistenú kapustu pokrájame na jemné pásiky, okoreníme, polejeme olejom, osolíme, premiešame a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Neošúpané jablká zbavené jadrovníkov pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme hrozno a plátky šalátovej uhorky. Premiešame s nálevom a po dvoch hodinách zmiešame s kapustou. Ovocie uložíme na sklenené alebo porcelánové misky tak, že po okrajoch uložíme niekoľko plátkov jabĺčok a šalát ozdobíme bobuľkami hrozna. Pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy. Podávame dobre vychladený k mäsu.