Ovocný šalát s kapustou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hlávkovej kapusty s vyrezaným hlúbom, 20 g slnečnicového oleja, čierne korenie, soľ, 200 g jabĺk, šťava z 1 citróna, 200 g bieleho a modrého hrozna, 50 g šalátovej ošúpanej uhorky. Nálev: 100 g kyslej smotany, 5 g práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať pokrájaná nadrobno.

Postup

Krok 1

Očistenú kapustu pokrájame na jemné pásiky, okoreníme, polejeme olejom, osolíme, premiešame a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Neošúpané jablká zbavené jadrovníkov pokrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme hrozno a plátky šalátovej uhorky. Premiešame s nálevom a po dvoch hodinách zmiešame s kapustou. Ovocie uložíme na sklenené alebo porcelánové misky tak, že po okrajoch uložíme niekoľko plátkov jabĺčok a šalát ozdobíme bobuľkami hrozna. Pokvapkáme zvyškom citrónovej šťavy. Podávame dobre vychladený k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 678
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

679

Podobné recepty:
  • Thasoský šalát

    Thasoský šalát

  • Cestovinový šalát s tatárskou omáčkou

    Cestovinový šalát s tatárskou omáčkou

  • Cibuľový šalát s majonézou

    Cibuľový šalát s majonézou

kuk