Šalát z čerstvej tresky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
Ingrediencie
- 100 g tresky, 1/2 citróna, 6 lyžíc panenského olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, jednu veľmi mladú, tenkú tekvičku, 1 väčší rajčiak, niekoľko lístkov bazalky, 2 lyžice čiernych olív, niekoľko vetvičiek čerstvého kôpru.
Postup
Krok 1
Šťavu z polovice citróna vymiešame metličkou so štipkou mletého čierneho korenia, soľou a olivovým olejom. Tekvičku olúpeme a pozdĺžne nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namočíme do pripravenej zálievky. Rajčiak ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Zalejeme ich zálievkou a premiešame. Z tresky zbavenej kože nakrájame tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme a veľmi krátko osmažíme na troche olivového oleja. Na tanier posypaný celými lístkami bazalky dáme plátky tekvičky rôzne ich skrútime a poprekladáme, poukladáme osmaženú tresku, kocky rajčiny, všetko posypeme vykôstkovanými a posekanými olivami a ozdobíme vetvičkami kôpru.