Pagáče

2015-09-29

Ingrediencie

  • SMOTANOVÉ: 350 g hladnej múky, 1 smetol, 1 žĺtok, tri štvrtiny balíčka prášku do pečiva, 1 téglik kyslej smotany. TVAROHOVÉ: 250 g hladkej múky, 250 g tvarohu alebo bryndze, 1 smetol, 1 celé vajce, soľ. PIKANTNÉ: 500 g hrubej múky, 100 g margarínu, 200 g oškvarkov, 2 vajcia 50 g kvasníc, 1,5 dl mlieka, 80 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice horčice, 1 lyžička ostrej paprikovej pochúťky alebo ostrého kečupu, mleté čierne korenie, soľ, 1 žĺtok na potieranie.

Postup

Krok 1

Z kvasníc a vlažného mlieka pripravíme kvások. Potom ho spolu s múkou, margarínom, vajcom a soľou spracujeme na polotuhé cesto. Necháme vykysnúť. Oškvarky, cibuľu a cesnak pomelieme a ochutíme soľou, korením, paprikovou pochúťkou a horčicou. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na placku s priemerom 40 cm a celú potrieme oškvarkovou pastou. Cesto v polovici preložíme, vyvaľkáme a postup ešte dvakrát zopakujeme. Nakoniec z neho vykrajujeme kolieska, potierame žĺtkom a pečieme v predhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1424
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1425

Podobné recepty:
  • Grécka pomarančová torta

    Grécka pomarančová torta

  • Kokosové guľky

    Kokosové guľky

  • Kysnutý lekvárový koláč

    Kysnutý lekvárový koláč

kuk