Cisársky šalát
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Šalát s tabascom, slaninkou a cesnakovými krutónmi.
Ingrediencie
- 1/2 francúzskej bagety
- 1/2 šálka panenského olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- rozdrvené sušené oregano
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- tabasco
- šťavu z polovice citróna
- 1/2 šálka olivového oleja
- 1 ks žĺtok
- 4 ks sardely v oleji
- mleté čierne korenie
- 150 g údenej prerastenej slaniny
- soľ
- 4 ks sardely v oleji
- 100 g strúhaného parmezánu
- 3 hlávka šalátu
- 4 ks natvrdo uvarené vajcia
Postup
Krok 1
Bagetu nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na vyhriaty plech. V miske s oblým dnom vymiešame porcelánovou tyčinkou olej s pokrájaným cesnakom. Týmto olejom ponatierame plátky bagety a v strede ich posypeme oreganom. Plech vložíme do vyhriatej rúry aby sa krajčeky mierne opiekli. Tým získame cesnakové krutóny.
Krok 2
V porcelánovej miske s oblým dnom roztlačíme porcelánovou tyčinkou pokrájaný cesnak, primiešame sardely, žĺtok a po kvapkách olej, worcesterskú omáčku, niekoľko kvapiek tabasca a citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Krok 3
Prerastenú slaninu nakrájame na kocky a opražíme ju na horúcom oleji do chrumkava. Do misy dáme šalát, naň opečenú slaninu a všetko to polejeme dressingom, posypeme nahrubo posekanými vajcami a sardelami.