Cisársky šalát

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Šalát s tabascom, slaninkou a cesnakovými krutónmi.

Ingrediencie

  • 1/2 francúzskej bagety
  • 1/2 šálka panenského olivového oleja
  • 2 strúčik cesnaku
  • rozdrvené sušené oregano
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • tabasco
  • šťavu z polovice citróna
  • 1/2 šálka olivového oleja
  • 1 ks žĺtok
  • 4 ks sardely v oleji
  • mleté čierne korenie
  • 150 g údenej prerastenej slaniny
  • soľ
  • 4 ks sardely v oleji
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 3 hlávka šalátu
  • 4 ks natvrdo uvarené vajcia

Postup

Krok 1

Bagetu nakrájame na tenké plátky a poukladáme ich na vyhriaty plech. V miske s oblým dnom vymiešame porcelánovou tyčinkou olej s pokrájaným cesnakom. Týmto olejom ponatierame plátky bagety a v strede ich posypeme oreganom. Plech vložíme do vyhriatej rúry aby sa krajčeky mierne opiekli. Tým získame cesnakové krutóny.

Krok 2

V porcelánovej miske s oblým dnom roztlačíme porcelánovou tyčinkou pokrájaný cesnak, primiešame sardely, žĺtok a po kvapkách olej, worcesterskú omáčku, niekoľko kvapiek tabasca a citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Krok 3

Prerastenú slaninu nakrájame na kocky a opražíme ju na horúcom oleji do chrumkava. Do misy dáme šalát, naň opečenú slaninu a všetko to polejeme dressingom, posypeme nahrubo posekanými vajcami a sardelami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2176
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2177

Podobné recepty:
  • Farebný kapustový šalát

    Farebný kapustový šalát

  • Viedenský zemiakový šalát

    Viedenský zemiakový šalát

  • Ovocný šalát I

    Ovocný šalát I

kuk