Kurča po gazdovsky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kurča, 500 g zemiakov, 2 vajcia, cesnak, hladkú múku, strúhanku, cibuľu, 500 g údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, majorán.
Postup
Krok 1
Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Ošúpané zemiaky, postrúhame do misky, kde ich zmiešame s vajciami, cesnakom, majoránom, mletým čiernym korením, soľou, múkou a strúhankou. Cibuľu nadrobno posekáme a opražíme na polovici pokrájanej slaniny. Pridáme ju do zemiakovej zmesi a premiešame. Touto plnkou naplníme kurča a zašijeme. Na pekáči kurča obložíme zvyšnými plátkami slaniny a prudko ho zapečieme na rozpálenom oleji. Potom ho za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Hneď po upečení kurča posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.