Kurča po gazdovsky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, 500 g zemiakov, 2 vajcia, cesnak, hladkú múku, strúhanku, cibuľu, 500 g údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, majorán.

Postup

Krok 1

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Ošúpané zemiaky, postrúhame do misky, kde ich zmiešame s vajciami, cesnakom, majoránom, mletým čiernym korením, soľou, múkou a strúhankou. Cibuľu nadrobno posekáme a opražíme na polovici pokrájanej slaniny. Pridáme ju do zemiakovej zmesi a premiešame. Touto plnkou naplníme kurča a zašijeme. Na pekáči kurča obložíme zvyšnými plátkami slaniny a prudko ho zapečieme na rozpálenom oleji. Potom ho za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Hneď po upečení kurča posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1262
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1263

Podobné recepty:
  • Zapečené kuracie prsia

    Zapečené kuracie prsia

  • Kuracie srdcia zapečené so zemiakmi

    Kuracie srdcia zapečené so zemiakmi

  • Rýchly jarný obed (minestrone a kuracie prsia so salsou)

    Rýchly jarný obed (minestrone a kuracie prsia so salsou)

kuk