Kurča po gazdovsky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, 500 g zemiakov, 2 vajcia, cesnak, hladkú múku, strúhanku, cibuľu, 500 g údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, majorán.

Postup

Krok 1

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Ošúpané zemiaky, postrúhame do misky, kde ich zmiešame s vajciami, cesnakom, majoránom, mletým čiernym korením, soľou, múkou a strúhankou. Cibuľu nadrobno posekáme a opražíme na polovici pokrájanej slaniny. Pridáme ju do zemiakovej zmesi a premiešame. Touto plnkou naplníme kurča a zašijeme. Na pekáči kurča obložíme zvyšnými plátkami slaniny a prudko ho zapečieme na rozpálenom oleji. Potom ho za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Hneď po upečení kurča posypeme mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1276
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1277

Podobné recepty:
  • Morčacie stehná v pikantnej omáčke

    Morčacie stehná v pikantnej omáčke

  • Kung pao á la Jana

    Kung pao á la Jana

  • Hus so zemiakovou plnkou

    Hus so zemiakovou plnkou

kuk