Tvarohové knedle s makom plnené a višňami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 600 g jemného tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 šľahačkovú smotanu, rum, 2 vajcia, 600 g višňového kompótu, 125 g masla, 100 g maku, sódu bicarbónu, citrónovú kôru.
Postup
Krok 1
Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Cesto rozvaľkáme na plát asi 4 mm hrubý a vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm. Do stredu kolieska dáme vykôstkované višne a z cesta formujeme guľky, ktoré varíme vo vode 10 minút. Tvarohové guľky vyberieme na tanier, posypeme makom, ktorý rozmiešame s práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.