Tvarohové knedle s makom plnené a višňami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g jemného tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 šľahačkovú smotanu, rum, 2 vajcia, 600 g višňového kompótu, 125 g masla, 100 g maku, sódu bicarbónu, citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme 10 minút odstáť. Cesto rozvaľkáme na plát asi 4 mm hrubý a vykrajujeme kolieska s priemerom 5 cm. Do stredu kolieska dáme vykôstkované višne a z cesta formujeme guľky, ktoré varíme vo vode 10 minút. Tvarohové guľky vyberieme na tanier, posypeme makom, ktorý rozmiešame s práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 875
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

876

Podobné recepty:
  • Marhuľové buchty

    Marhuľové buchty

  • Orechové trubičky

    Orechové trubičky

  • Hvarský koláč

    Hvarský koláč

kuk