Pirôžky plnené tuniakom
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto (600 g), 340 g sterilizovanej kukurice, 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 1 surové vajce, soľ, kôpor, mletú červenú papriku, 1 lyžicu vody, tuk na vymastenie a múku na vysypanie pekáča.
Postup
Krok 1
Mäso z tuniaka rozdrvíme a zmiešame s odkvapkanou kukuricou. Uvarené vajcia pokrájame na drobné kúsky a kôpor jemne pokrájame. Všetko zmiešame a dochutíme soľou a paprikou. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho štvorce s hranou asi 12 cm. Okraje štvorcov natrieme bielkom. Na každý štvorec dáme kôpku pripravenej zmesi, cesto preložíme do tvaru trojuholníka okraje postláčame, napríklad vidličkou. Na vymastený a vysypaný pekáč poukladáme pirôžky a potrieme ich žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zeleninovým šalátom.