Pikantné plnené koláčiky
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 200 g lístkového cesta, 90 g masla, 200 g špargle, 120 syru Feta, 140 g bieleho jogurtu, 2 vajcia, 3 cibuľky s vňaťou, mätu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Cesto rozvaľkáme a pokrájame na rovnako veľké štvorce. Po tri štvorce povtláčame do maslom vymazaných vyšších formičiek, pričom ďalší štvorec mierne pootočíme. Rohy štvorcov musia prečnievať cez okraj formy, aby vznikla ozdobná miska. Špargľu pokrájame na malé kúsky, uvaríme v osolenej vode a prepláchneme. Ku špargli primiešame postrúhaný syr, jogurt, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľku a mätu. Osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme misky a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia.