Mleté bifteky s vajcom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso , Bravčové mäso
Ingrediencie
- 250 g hovädzej sviečkovice, 150 g bravčového pliecka, 1 cibuľu, 1 lyžicu oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 6 vajec strúhanku, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Obidva druhy mäsa pomelieme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji a necháme vychladnúť. Vychladnutú ju pridáme k mäsu spolu s rozotretým cesnakom, so soľou, s mletým čiernym korením, dvoma vajciami a vymiešame. Ak je zmes príliš mäkká, pridáme strúhanku. Zo zmesi sformujeme bifteky, ktoré vypražíme v rozohriatom tuku z obidvoch strán. Zo zvyšných štyroch vajec pripravíme volské oká. Každý biftek obložíme na tanieri vajcom a podľa chuti pokvapkáme rajčinovým pretlakom alebo obložíme čerstvou zeleninou.