Mleté bifteky s vajcom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g hovädzej sviečkovice, 150 g bravčového pliecka, 1 cibuľu, 1 lyžicu oleja, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 6 vajec strúhanku, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Obidva druhy mäsa pomelieme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji a necháme vychladnúť. Vychladnutú ju pridáme k mäsu spolu s rozotretým cesnakom, so soľou, s mletým čiernym korením, dvoma vajciami a vymiešame. Ak je zmes príliš mäkká, pridáme strúhanku. Zo zmesi sformujeme bifteky, ktoré vypražíme v rozohriatom tuku z obidvoch strán. Zo zvyšných štyroch vajec pripravíme volské oká. Každý biftek obložíme na tanieri vajcom a podľa chuti pokvapkáme rajčinovým pretlakom alebo obložíme čerstvou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1108
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1109

Podobné recepty:
  • Naháče - špecialita z Vysočiny

    Naháče - špecialita z Vysočiny

  • Kapustové taštičky s mäsom

    Kapustové taštičky s mäsom

  • Svinské show

    Svinské show

kuk