Kremžské rezne
2002-06-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 4 bravčové rezne z krkovičky, kremžskú horčicu (sladká horčica s chrenom). Zemiaky na maďarský spôsob: zemiaky, maslo, soľ, mletú červenú papriku.
Postup
Krok 1
Rezne naklepeme, potrieme kremžskou horčicou a opražíme ich na horúcom tuku z oboch strán. Podávame s pokrájanou cibuľou a zemiakmi na maďarský spôsob. Zemiaky na maďarský spôsob: zemiaky pokrájame na plátky hrubé asi 3 až 4 milimetre a poukladáme ich tesne vedľa seba na maslom vymastený tak, aby sa neprekrývali. Posypeme soľou, mletou červenou paprikou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sa na zemiakoch začnú vytvárať bubliny a čiastočne zhnednú, pokladieme na ne prelisovaný cesnak rozmiešaný s maslom a ešte chvíľku zapečieme.