Pesto (sicílska omáčka)

2003-09-09

Ingrediencie

  • 3 hrste listov čerstvej bazalky, hrsť opražených píniových jadierok, hrsť strúhaného parmezánu, polovicu strúčika cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu.

Postup

Krok 1

V mixéri postupne rozmixujeme cesnak, bazalku a píniové jadierka. Zmiešame s polovicou parmezánu (už nemixujeme). Postupne pridáme olej v takom množstve, aby vznikla pomerne hustá kaša. Dochutímeme korením, soľou, prípadne ešte syrom a olejom. Do vymiešanej omáčky pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1128
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1129

Podobné recepty:
  • Jablkovo rajčinový lekvár

    Jablkovo rajčinový lekvár

  • Ríbezľová omáčka

    Ríbezľová omáčka

  • Palmarin

    Palmarin

kuk