Jelenie s višňami

2016-07-13

Ingrediencie

  • 600 g jelenieho stehna (alebo vykosteného chrbta), 50 g slaniny, 200 g višňového kompótu, 1 pomaranč, 1 lyžičku škrobovej múčky, cukor, pomarančový likér alebo griotku, 2 lyžice oleja, 1 lyžička octu, borievky, soľ.

Postup

Krok 1

Mäso prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na druhý deň mäso osušíme a prudko opečieme. V rúre pečieme 60 až 90 minút najprv prikryté alobalom, neskôr odokryté. Podlievame malým množstvom vody. Šťavu z kompótu zahrejeme, časť studenej šťavy zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k zahriatej šťave a krátko povaríme. Pridáme višne, šťavu z pomaranča, trochu osladíme, dochutíme pomarančovým likérom alebo griotkou. Plátky mäsa prelejeme omáčkou a obložíme višňami. Podávame so zemiakovými kroketami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 795
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

796

Podobné recepty:
  • Ragú z diviny

    Ragú z diviny

  • Chrumkavé prepeličky

    Chrumkavé prepeličky

  • Zajac po kanadsky

    Zajac po kanadsky