Koláč 'Vysoké Tatry'
2016-05-03- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 2
- 5 dl teplej vody
- 125 g Smetolu
- štipku soli
- 150 g hladkej múky
- 5 vajec. Na krém: 1 l mlieka
- 2 Zlaté klasy
- vanilkový cukor
- 8 lyžíc cukru
- štvrtku Smetolu.
Postup
Krok 1
Smetol rozpustíme v osolenej vode a privedieme do varu. Pridáme múku a vajcia. Vymastíme si dva plechy. Cesto rozdelíme na polovice a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 15 minút. Z mlieka, Zlatých klasov, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, do ktorého pridáme štvrtku Smetolu. Po vychladnutí natrieme na upečené cesto, prikryjeme druhým cestom a posypeme práškovým cukrom.