Teľacie ragú

2002-09-19

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho pliecka bez kosti, 40 g tuku, 40 g čerstvého masla, 2 dl mlieka, 25 g hladkej múky, 40 g zeleru, 40 g petržlenu, 40 g mrkvy, 40 g kalerábu, 40 g konzervovaného hrášku bez nálevu, 40 g očisteného karfiolu, sekaný zelený petržlen, mletý muškátový kvet, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené pliecko pokrájame na menšie kocky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme do polomäkka. Potom pridáme očistenú, zeleninu, a varíme do mäkka. Očistený karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka. Uvarenú, vychladnutú zeleninu a karfiol pokrájame na malé kocky. Precedený vlažný vývar zahustíme svetlou zápražkou, pridáme mletý muškátový kvet, dobre rozmiešame a za občasného pomiešania pomaly varíme 20 až 30 minút. Pred dohotovením zjemníme mliekom a povaríme. Hotovú omáčku precedíme na uvarené mäso, zeleninu, hrášok, podľa potreby prisolíme a krátko povaríme. Pred podávaním posypeme sekaným zeleným petržlenom a pridáme čerstvé surové maslo. Ako prílohu podávame dusenú ryžu alebo varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 780
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

781

Podobné recepty:
  • Plnené medailóniky na rošte

    Plnené medailóniky na rošte

  • Španielske vtáčiky I

    Španielske vtáčiky I

  • Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

    Burgundské hovädzie mäso (bourguignon)

kuk