Pezinské teľacie medailóniky

2002-10-04

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 20 g masla, 2 dl šľahačky, 40 g očistených šampiňónov, 1 citrón, 0,5 dl bieleho vína, 10 g hladkej múky, soľ, vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Z teľacieho stehna narežeme naprieč vlákna medailóniky (3 kusy na porciu), zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Do tuku po opekaní pridáme očistené, umyté na kolieska pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, podlejeme vývarom a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Potom pridáme šľahačku, citrónovú šťavu, biele víno a krátko povaríme. Pri podávaní medailóniky prelejeme šťavou. Ako prílohu podávame šunkovú ryžu alebo zemiakovú kašu a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1317
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1318

Podobné recepty:
  • Holštajnské teľacie stehno

    Holštajnské teľacie stehno

  • Teľacie na paprike II

    Teľacie na paprike II

  • Pečeň na japonský spôsob

    Pečeň na japonský spôsob

kuk