Pezinské teľacie medailóniky
2002-10-04- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Minútky
Ingrediencie
- 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 20 g masla, 2 dl šľahačky, 40 g očistených šampiňónov, 1 citrón, 0,5 dl bieleho vína, 10 g hladkej múky, soľ, vývar z kostí.
Postup
Krok 1
Z teľacieho stehna narežeme naprieč vlákna medailóniky (3 kusy na porciu), zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Do tuku po opekaní pridáme očistené, umyté na kolieska pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, podlejeme vývarom a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Potom pridáme šľahačku, citrónovú šťavu, biele víno a krátko povaríme. Pri podávaní medailóniky prelejeme šťavou. Ako prílohu podávame šunkovú ryžu alebo zemiakovú kašu a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.