Židovská torta z orechov

2002-11-19

Ingrediencie

  • 10 vajec, 300 g cukru, 300 g vlašských orechov, vanilkový cukor, 2 citróny, 20 g strúhanky, tuk na vymastenie formy. Čokoládový krém: 250 g margarínu, 100 g práškového cukru, 150 g čokolády, 2 žĺtky, vanilkový cukor. Orechový krém: 250 g vlašských orechov, 250 g práškového cukru, 100 g margarínu, vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Žĺtky s cukrom vymiešame do spenenia. Primiešame šťavu z dvoch citrónov. Pridáme mleté orechy a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Masu uložíme do dobre vymastenej a strúhankou vysypanej formy a 30 až 40 minút pečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme a naplníme orechovým alebo čokoládovým krémom. Čokoládový krém: margarín miešame do spenenia a zvlášť vymiešame žĺtky s cukrom. Obe masy zmiešame a nakoniec primiešame roztopenú čokoládu a vanilkový cukor. Orechový krém: cukor a zmäknutý margarín dobre vymiešame. Potom primiešame vanilkový cukor a postrúhané vlašské orechy. Najlepšie je pripraviť krém z opražených orechov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3115
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3116

Podobné recepty:
  • Čokoládové a škoricové cookies

    Čokoládové a škoricové cookies

  • Plnené dukáty z polenty

    Plnené dukáty z polenty

  • Parížska nepečená torta

    Parížska nepečená torta

kuk