Uhorková polievka na studeno

2002-11-19

Ingrediencie

  • 1 veľkú čerstvú uhorku, 1 veľkú uhorku nakladanú v kôpri, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/2 cibule, 4 dl smotany, 3,5 dl kuracieho bujónu, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžicu posekaného čerstvého kôpru.

Postup

Krok 1

Uhorky ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame na drobno. Pokrájané uhorky, cibuľu a citrónovú šťavu dáme do mixéra a vymixujeme na jemnú hmotu. Hmotu prelejeme do misy, pridáme smotanu, bujón, soľ a korenie podľa chuti. Primiešame kôpor. Polievku odložíme do chladničky. Poznámka: najlepší spôsob, ktorým uhorku zbavíme jadierok je ten, že ju prekrojíme po dĺžke na 2 časti a jadierka odstránime pomocou lyžičky. Polievka je lepšia ak ju podávame 1 alebo 2 dni po jej príprave, čo umožní uvoľnenie vonných látok. Smotanu môžeme zameniť jogurtom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 677
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

678

Podobné recepty:
  • Gulášová polievka II

    Gulášová polievka II

  • Zeleninovo-hlivová polievka s pohánkou

    Zeleninovo-hlivová polievka s pohánkou

  • Teľacia polievka ragú

    Teľacia polievka ragú

kuk