Plnený králik na brnenský spôsob
2003-01-02- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 menšieho králika, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g masla. Plnka: 3 vajcia, 3 žemle, 2 dl mlieka, 50 g masla, zelenú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Králika vykostíme, mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a podusíme na masle s kúskom slaniny a pokrájanou cibuľou. Na, do polovice, udusené mäso navrstvíme plnku, pokropíme ju tukom a dáme zapiecť do rúry. Plnka: vajcia vymiešame s maslom a so žemľami namočenými v mlieku, pridáme posekanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Zmes dobre premiešame.