Fašírky
2018-01-17- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa , Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky. Podávame so zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa (250 g hovädzieho 250 g bravčového)
- 3 strúčik cesnaku
- majorán
- soľ
- Vegetu
- mleté čierne korenie
- jedno vajce
- rohlík, alebo strúhanku
Postup
Krok 1
K mletému mäsu pridáme v mlieku namočení rohlík (prebytočné mlieko vyžmýkame), alebo strúhanku, čierne korenie podľa chuti, trochu majoránu, prelisovaný cesnak, vajce, soľ a Vegetu. Ak chceme mať fašírky mäkké, použijeme rohlík namočený v mlieku, z rohlíka vytlačíme prebytočné mlieko. Ak by mali byť fašírky tvrdšie, použijeme strúhanku. Zmes dobre vymiešame a tvarujeme fašírky, ktoré pomaly pražíme na oleji, z každej strany do hneda. Podávame so zemiakovou kašou.