Krehké pagáčiky

2003-05-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1 lyžicu soli, 380 g masla, 4 žĺtky, 1 kocku droždia, 1 dl mlieka, 1 lyžicu práškového cukru, rascu alebo sezamové semienka na posypanie.

Postup

Krok 1

Z mlieka, droždia, lyžičky hladkej múky a lyžičky práškového cukru pripravíme kvások. Po nakysnutí kvások zmiešame s múkou, zmäknutým maslom, soľou, dvomi žĺtkami, zvyškom práškového cukru. Vymiesené cesto necháme, posypané múkou a prikryté utierkou, nakysnúť. Cesto necháme kysnúť v chlade (v chladničke) najmenej 6 hodín. Cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Plát potrieme žĺtkami a posypeme rascou, alebo sezamom, prípadne makom. Z cesta vykrajujeme malé pagáčiky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre, spočiatku – asi 5 minút, – pri 250 stupňoch Celzia, potom teplotu znížime na asi 180 stupňov a dopečieme do zlatožlta. Pagáčiky sú najchutnejšie až na tretí deň.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 748
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

749

Podobné recepty:
  • Cibuľový koláč II

    Cibuľový koláč II

  • Svetlý piškótový korpus - jemný

    Svetlý piškótový korpus - jemný

  • Perníková roláda

    Perníková roláda

kuk