Ľadvinová polievka
2003-07-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vnútornosti , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 1,5 l hovädzieho vývaru, 400 g hovädzích ľadvín, 250 g kyslých uhoriek, 100 g hlávkového šalátu, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g petržlenovej vňate alebo kôpru, väčšiu cibuľu, pór, petržlenovú vňať, 250 g zemiakov, 50 g masla, 1,5 dl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Očistené ľadvinky pokrájame na rezančeky, zalejeme vodou, privedieme do varu a scedíme. Potom opäť zalejeme vodou, privedieme do varu, uvaríme do mäkka (asi 50 minút) a opäť scedíme. Medzitým pokrájame na kocky ošúpané zemiaky a uhorky a vložíme ich do vopred pripraveného vývaru. Na drobno pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájanú zeleninu zľahka osmažíme na masle, pridáme do vývaru, osolíme, okoreníme a krátko povaríme. Pridáme hlávkový šalát, ocot a povaríme asi 10 minút. Pri podávaní vložíme do taniera ľadvinky, kyslú smotanu a na jemno pokrájaný kôpor alebo petržlenovú vňať.