Grécka musaka II

2018-03-05

Popis

Grécka musaka

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g surových zemiakov
  • 250 g paradajok
  • 200 g tvrdého syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica korenia gyros
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks cibuľu
  • 2,5 dl kyslej smotany
  • 4 strúčik cesnaku
  • olivový olej

Postup

Krok 1

Cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso krátko podusíme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, gyros. Premiešame a dusíme asi 20 minút. V prípade potreby podlejeme vodou. Na vymastený pekáč poukladáme surové, na plátky pokrájané zemiaky, na to poukladáme mäso, navrch poukladáme na plátky pokrájané paradajky, posypeme nastrúhaným syrom. Vrstvy zopakujeme a na záver dáme ako poslednú vrstvu zemiaky, ktoré posypeme syrom. V kyslej smotane rozmiešame vajcia, korenie gyros a túto zmes vylejeme na zemiaky. Pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1222
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1223

Podobné recepty:
  • Cuketové placky plnené mäsom

    Cuketové placky plnené mäsom

  • Tvarohový krém II

    Tvarohový krém II

  • Kelovo ryžový nákyp

    Kelovo ryžový nákyp

kuk