Ďžuveč z diviny (BG)
2018-01-12- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Zverina , Diviak , Bravčové mäso , Dusené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Ďžuveč z diviny (BG) Hotové jedlo posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie
- 600 g diviny alebo bravčového mäsa
- olej
- 1 ks cibuľu
- 200 g húb
- olivy
- rajčiny
- papriku
- ryžu
- 2 dl vína
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame, vložíme do horúceho oleja, keď zbelie pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, štipku soli a chvíľu podusíme. Pridáme ošúpané a pokrájané dve rajčiny, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a krátko podusíme. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a ďalej dusíme do polomäkka. Osobitne si krátko podusíme pokrájanú papriku a huby. Mäso preložíme na pekáč, pridáme podusenú papriku a huby, olivy, ošúpané a pokrájané rajčiny, premiešame, vložíme do rúry a zapekáme asi 30 minút. Hotové jedlo posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.