Čínska tofu panvička

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Čínsku syrovú pochúťku môžeme ochutiť troškou čili omáčkou.

Ingrediencie

  • 500 g tofu (neochuteného)
  • 2 ks mrkvy
  • 100 g bambusových výhonkov
  • 50 g sójových klíčkov
  • 100 g šampiňónov
  • 1 viazanička póru
  • sójovú omáčku
  • sezamový olej
  • soľ
  • mletý zázvor (ďumbier)
  • korenie na čínsku kuchyňu
  • 1 lyžica škrobovej múčky
  • zeleninový vývar

Postup

Krok 1

Tofu, mrkvu, pór a šampiňóny pokrájame na kúsky rovnako veľké. Namiesto bambusových výhonkov môžeme použiť papriku, ktorú pokrájame na tenké pásiky. Wok poriadne zahrejeme, nalejeme doň sezamový olej a za stáleho miešanie opražíme šampiňóny, pridáme a opražíme pór. Po chvíli pridáme mrkvu, papriku. Zelenina nesmie byť mäkká!

Krok 2

Pridáme tofu, sójové klíčky, ak sme nepoužili papriku, tak aj bambusové výhonky a prehrejeme. Pridáme zázvor, korenie na čínsku kuchyňu (s glutasolom), sójovú omáčku, škrobovú múčku rozmiešanú v zeleninovom vývare. Veľmi krátko povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1010
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1011

Podobné recepty:
  • Roláda s jahodovou šľahačkou

    Roláda s jahodovou šľahačkou

  • Škoricové koláčiky

    Škoricové koláčiky

  • Indické placky

    Indické placky

kuk