Čínska tofu panvička
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Čínsku syrovú pochúťku môžeme ochutiť troškou čili omáčkou.
Ingrediencie
- 500 g tofu (neochuteného)
- 2 ks mrkvy
- 100 g bambusových výhonkov
- 50 g sójových klíčkov
- 100 g šampiňónov
- 1 viazanička póru
- sójovú omáčku
- sezamový olej
- soľ
- mletý zázvor (ďumbier)
- korenie na čínsku kuchyňu
- 1 lyžica škrobovej múčky
- zeleninový vývar
Postup
Krok 1
Tofu, mrkvu, pór a šampiňóny pokrájame na kúsky rovnako veľké. Namiesto bambusových výhonkov môžeme použiť papriku, ktorú pokrájame na tenké pásiky. Wok poriadne zahrejeme, nalejeme doň sezamový olej a za stáleho miešanie opražíme šampiňóny, pridáme a opražíme pór. Po chvíli pridáme mrkvu, papriku. Zelenina nesmie byť mäkká!
Krok 2
Pridáme tofu, sójové klíčky, ak sme nepoužili papriku, tak aj bambusové výhonky a prehrejeme. Pridáme zázvor, korenie na čínsku kuchyňu (s glutasolom), sójovú omáčku, škrobovú múčku rozmiešanú v zeleninovom vývare. Veľmi krátko povaríme.