Chlieb

2016-04-12
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 45 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 85 min.

Popis

Tradičný chlebík z vlastnej pece.

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky
  • 2 lyžička octu
  • 2 lyžička rasce
  • 1 lyžička soli
  • 20 g kvasníc
  • voda

Postup

Krok 1

Múku rozmiešame s rascou a soľou. Kvasnice rozdrobíme do vlažnej vody s lyžičkou múky. Keď nakysnú, pridáme ich do múky, pridáme aj ocot a vodu podľa potreby. Vymiesime pomerne husté cesto, ktoré rozdelíme na polovice a vytvarujeme z nich bochníky. Prikryté čistou utierkou ich necháme nakysnúť.

Krok 2

Vložíme ich do vyhriatej rúry, potrieme vodou a pečieme. Počas pečenia ich ešte 2 až 3 krát potrieme vodou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 580
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

581

Podobné recepty:
  • Jókaiho rezy

    Jókaiho rezy

  • Burizónové ježe s karamelom

    Burizónové ježe s karamelom

  • Lacné rezy s ovocím

    Lacné rezy s ovocím