Chlieb
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 45 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 85 min.
Popis
Tradičný chlebík z vlastnej pece.
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky
- 2 lyžička octu
- 2 lyžička rasce
- 1 lyžička soli
- 20 g kvasníc
- voda
Postup
Krok 1
Múku rozmiešame s rascou a soľou. Kvasnice rozdrobíme do vlažnej vody s lyžičkou múky. Keď nakysnú, pridáme ich do múky, pridáme aj ocot a vodu podľa potreby. Vymiesime pomerne husté cesto, ktoré rozdelíme na polovice a vytvarujeme z nich bochníky. Prikryté čistou utierkou ich necháme nakysnúť.
Krok 2
Vložíme ich do vyhriatej rúry, potrieme vodou a pečieme. Počas pečenia ich ešte 2 až 3 krát potrieme vodou.