Kapusta s bravčovým a haluškami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 300 g bravčového pliecka, 300 g kyslej kapusty, 200 g hladkej múky, soľ.
Postup
Krok 1
Bravčové pliecko pokrájame na kocky, krátko opražíme na tuku, podlejeme vodou, osolíme a dusíme. Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, premiešame a okamžite odstavíme z ohňa. Z hladkej múky a vody vymiesime cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Z plátu rukou trháme nepravidelné kúsky, ktoré vhadzujeme do vriacej vody. Uvarenú cestovinu scedíme, pridáme ku kapuste z mäsom a premiešame.